Kálvin Balázs zongorista – Opera Singer Quartet

Posted on
Kálvin Balázs

Kálvin Balázs – az Opera Singer Quartet korrepetitora – 4 éves korától tanult zongorázni a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskolában. 2008-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora és korrepetitor szakán végzett, tanárai Baranyay László és Lantos István voltak. 2014-től a Magyar Állami Operaház korrepetitoraként dolgozik.

Fellépett többek között a Zeneakadémián, a Magyar Tudományos Akadémián, az Óbudai társaskörben, illetve több magyar nagyvárosban és Erdélyben is.

Legszívesebben a Bach, Chopin és Liszt műveket játszik. De kedveli Mozart és Wagner operáit, valamint sok kortárs művet is. Ha bokros teendői mellett marad szabad ideje, azt legtöbbször ovasással, koncert hallgatással vagy utazással tölti.

 

One Reply to “Kálvin Balázs zongorista – Opera Singer Quartet”

  1. Gratulálok az együttes munkájához és eddigi eredményeihez!Sajnos én már élőben nem valószínű, hogy élvezni tudom az előadásokat (a felvétel alapján nagyon tetszik), mivel koromnál fogva nehezen mozgok, de remélem még fognak fellépni a közelben is, vagy Dorogon, vagy Esztergomban . Mivel az együttes zongorakísérője unokám Kálvin Balázs, örülök, hogy így némi ismertségre tesz szert, hiszen nagyon megérdemli, mivel zongoraművész diplomáját kitüntetéssel kapta és tehetsége révén a két éves korrepetitori kurzust egy év alatt végezte el, ugyancsak kiváló eredménnyel. Bár munkahelyén : a Magyar Állami Operaházban korrepetitorként is megbecsülik, de ahhoz, hogy később esetleg önálló hangversenyező művészként szerepelhessen némi ismertségre is szüksége lenne. Egyébként kívánok kedves mindnyájuknak további sok sikert és szerencsét! Üdvözlettel

Comments are closed.