Pénteken Opera Singer Quartet tavaszi koncert!!!

Posted on
Opera Singer Quartet tavaszi koncert

Ahogy korábban hírül adtuk, az egyre népszerűbb Opera Singer Quartet április 20-án tavasz köszöntő koncertet ad a Szabó Ervin Könyvtár dísztermében.

A kissé hosszúra nyúlt borzongató tél után mindenki lelkének jól fognak esni a simogatóan üde dallamok. És ami még örömtelibb, hogy ezen az április 20-ai koncerten még több mű fog kvartett hangzásban megszólalni.

De most egy picit foglalkozzunk az Opera Singer Quartet tagjaival.

 

Az alapító Wischin Mariann lírai szoprán. Már egészen fiatalon több énekversenyen is jeleskedett, fellépett már az Operaházban és a Deák Palotában is. Tanult többek között Deliné Soós Ágnesnél, Widemann Bernadettnél és Gurgen Ovsepiannál. Mariann eddig nem kötelezte el magát, inkább szabadúszóként vállalt fellépéseket. De itt, az Opera Singer Quartetben saját bevallása szerint megtalálta önmagát. Tekintsenek meg egy rövid klippet tőle:

 

Bojta Zsuzsanna mezzoszoprán énekesi tanulmányait Deliné Soós Ágnesnél (Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium, tanszékvezető) kezdte 1998-ban.

2003-tól énekmesterei: prof. Claudia Visca (Universitat für Musik und darstellende Kunst, Vienna, Austria), Csengery Adrienne, Nádor Magda (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem), valamint Kéringer László.

Zsuzsanna részletes pályafutásáról itt olvashatnak. Gyönyörű előadásmódját pedig a követekező videóban csodálhatják meg:

 

Handó István, a kvartett basszusa arisztokratikus megjelenésével és végsőkig kimunkált hangjával minden előadás fényét emeli. István nagyon korán kezdett játszani zongorán, csellón, orgonán és szívta magába a művészet eme ágának illatát. A Théba Művészeti Akadémia klasszikus énekszakán szerzett diplomát, több mesterkurzuson vett részt, jelenleg többek között a Honvéd Művészegyüttes férfikari művészeként lép fel.

István a következő felvételen Verditől Fiesco áriáját adja elő:

 

A kvartett ifjú titánja Bodolai Péter, aki hét éves kora óta tanul zongorázni és orgonálni. Fantasztikus operai hangját Orth Miklós művészúr fedezte fel, akinek 2014 óta tanítványa is. Péter több itthoni nagyvárosban lépett már fel, de vendégszerepelt Erdélyben és Angliában is.

Péter a közelgő koncert próbáján Puccini – Madama Butterfly – Addio, fiorito asil című művét énekli:

És ne feledkezzünk el a kvartett korrepetitoráról, a virtuóz játékú Kálvin Balázsról, aki csodaszép játékával kíséri a négy csengő hangú énekes előadását. Balázs négyéves kora óta tanul zongorázni. Ahogy a játékát hallgatjuk és nézzük, az a benyomásunk, hogy szinte összeolvad a hangszerrel. Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora és korrepetitor szakán fejezte be, tanárai Baranyay László és Lantos István voltak. 2014-től a Magyar Állami Operaház korrepetitoraként dolgozik.

Következzen Balázs fenomenális játékát bemutató videó:

 

 

 

Végül pedig tekintsék meg a Jászapáti koncertről készült rövid videót, bár itt Pétert Hajdú András művészúr helyettesítette.